M.Ö. 10000-15000 yılları arasında, Himalaya bölgesinde ortaya çıkan B Grubu kan, Pakistan ve Hindistan’da doğmuştur.
Doğu Afrika’dan Himalayalar’a göç edenlerin iklim değişikliğine bağlı olarak B grubu kan taşıdıkları düşünülmektedir.
B grubuna dahil olan kişiler çoğunlukla Japonya’dan Moğolistan’a, Çin ve Hindistan’dan Ural Dağları’na kadar olan geniş bir
bir bölgede görülür. Batıya doğru gidildikçe, B grubu kan yapısına sahip olanların sayısı azalır. Avrupa’nın batısında ise
kan grubu B olan kişilerin sayısı son derece azdır. En ağır hastalıklara karşı bile dirençli olan bu kan grubundakiler
kalp hastalıkları ve kanseri diğer kan gruplarına oranla daha fazla yenmektedir.
B Kan Grubu’nun Özellikleri
Sindirim sistemi dayanıklıdır.
Beslenmede katı kuralcı değildir.
Sütlü besinlere ilgi duyabilir.
Strese karşı yaratıcılığını kullanır.
Formda kalabilmek için fiziksel ve zihinsel faaliyetler arasında denge kurması gerekir.
B Kan Grubu’nun Sağlık Riskleri
Yorgunluk
Bağışıklık sistemi düzensizlikleri
Kan şekerinin düşmesi
B Grubu İçin Uygun sporlar
Aerobik (45-60 dakika) haftada 3 kez
Bisiklet (45-60 dakika) haftada 3 kez
Yüzme (30-45 dakika) haftada 3 kez
Golf (60 dakika) haftada 2 kez
B Grubu İçin Öneriler
Sütlü besinlere tepki gösteriyorsanız soya ürünlerini kullanın.
Bu beslenme planını aynen uyguluyorsanız vitamin ve mineral takviyesine ihtiyacınız yoktur.
Piliç etinde bulunan bazı maddeler bu kan grubundakilere zarar verebilir.
karşılanmadığı için çeşitli haplarla kalsiyum takviyesi alın.
B KAN GRUBU YİYECEKLERİ | ||
FAYDALI BESİNLER | ZARARSIZ | ZARARLI OLANLAR |
KEÇİ,KOYUN,KUZU | DANA ETİ VE KARACİĞERİ | KAZ,KEKLİK |
TAVŞAN | DEVE KUŞU,HİNDİ,SIĞIR ETİ,SÜLÜN | ÖRDEK,TAVUK,YÜREK/SIĞIR |
DİL BALIĞI,HAVYAR,SARDALYA | PALAMUT,TORİK,KALAMAR | ALABALIK,AHTAPOT,HAMSİ |
KALKAN BALIĞI | ORKİNOS(TON BALIĞI),LEVREK,LÜFER | ISTAKOZ,İSTİRİDYE,KARİDES |
MERSİN BALIĞI | GRİ DİL BALIĞI,İSKORPİT,MERCAN | SOMON HAVYARI,MİDYE |
SOMON | KILIÇ BALIĞI,KÖPEK BALIĞI,KUM MİDYESİ | YENGEÇ,YILAN BALIĞI |
USKUMRU | RİNGA,SAZAN,TEKİR,MEZGİT | DONDURMA/ HAZIR |
BEYAZ PEYNİR,KEÇİ PEYNİRİ,KEFİR | ÇEDAR,YAYIN BALIĞI,BALIK YAĞI | ÖRDEK,KAZ |
KÖY BEYAZ PEYNİRİ | GRAVYER TÜRLERİ,KAYMAK | AVOKADO |
MOZARELLA ve DİL PEYNİRİ | KREM PEYNİR,PARMESAN | HİNDİSTAN CEVİZİ VE SÜTÜ |
KEÇİ SÜTÜ | TEREYAĞ,YAĞLI SÜT | KAKTÜS MEYVESİ VE SUYU |
SÜT | ŞANTİ TÜRLERİ | NAR,ACUR |
LOR PEYNİRİ | AHUDUDU,ARMUT,AYVA,ÇİLEK | BALKABAĞI |
ANANAS | BÖĞÜRTLEN,DUT,GREYFURT | DOMATES |
ERİK | ELMA/SUYU/SİRKESİ | ENGİNAR |
KARPUZ | KAYISI,VİŞNE,KİVİ,KURU ERİK | YER ELMASI VE SULARI |
KIZILCIK | KURU ÜZÜM,KUŞÜZÜMÜ,HURMA | RAVENT |
KIZILCIK SUYU | LİMON,MANDALİNA,MANGO | TURP,TURP TOHUMU |
MUZ | PORTAKAL,ŞEFTALİ,KAVUN,SALATALIK | SİYAH -ZEYTİN(KİMYASAL) |
ÜZÜMLER | YABAN MERSİNİ,İNCİR KURU/TAZE | YEŞİL ZEYTİN |
KIRMIZI BİBER | BEZELYE,BAMYA,DENİZ YOSUNU | BEYAZ BUĞDAY |
SİVRİ,ÇARLİSTON BİBER | ISPANAK,KABAK,KAPARİ,HAVUÇ | BUĞDAY KEPEĞİ |
BROKOLİ | KARAHİNDİBA,KARA TURP,MANTAR | BUĞDAY KEPEKLİ ÜRÜNLER |
BRÜKSEL LAHANASI | KIVIRCIK,MARUL,KEREVİZ,KUŞKONMAZ | BULGUR |
HARDAL OTU | PIRASA,PAZI,RADİKA,REZENE | KARA BUĞDAY |
HAVUÇ | ROKA,SU TERESİ,KIRMIZI TURP | KARA BUĞDAY MAKARNASI |
KARA LAHANA | SARIMSAK,SOĞAN,PATATES | ÇAVDAR |
KIVIRCIK | ŞALGAM | MISIR,PATLAMIŞ MISIR |
KARNABAHAR | SİRKELİ/TUZLU SUDA TURŞU | SAF ÇAVDAR EKMEĞİ |
LAHANA | ESMER BUĞDAY,ARPA | BUĞDAY UNU |
LAHANA SUYU | BUĞDAY BEYAZ,MAKARNALAR | BARBUNYA,BÖRÜLCE |
MANTAR | PİRİNÇ VE EKMEĞİ | MERCİMEK KIRMIZI-SARI-YEŞİL |
PANCAR | TAZE FASULYE,BEYAZ FASULYE,BAKLA | NOHUT |
PANCAR YAPRAĞI | CEVİZ,KESTANE | AMERİKAN FISTIĞI/KAJU |
ZENCEFİL | BADEM YAĞI,CEVİZ YAĞI | ANTEPFISTIĞI |
AK DARI KUM DARISI | KETEN TOHUMU VE YAĞI | AYÇEKİRDEĞİ VE YAĞI |
ÇİMLENDİRİLMİŞ ÇAVDAR EKMEĞİ | YERFISTIĞI YAĞI | ÇAMFISTIĞI-FINDIK |
ÇİMLENDİRİLMİŞ BUĞDAY EKMEĞİ | ADAÇAYI,ANASON,BERGAMOT | HAŞHAŞ TOHUMU |
PİRİNÇ | KIRMIZI BİBER TOZ,BİBERİYE | KABAK ÇEKİRDEĞİ VE YAĞI |
PİRİNÇ KEPEĞİ | ÇİKOLATA | SUSAM,SUSAM YAĞI VE TAHİN |
PİRİNÇ SÜTÜ | DEFNE YAPRAĞI,DERE OTU | YERFISTIĞI VE YAĞI |
PİRİNÇ KEKİ | FRENK SOĞANI,FESLEĞEN | AVOKADO YAĞI |
YULAF UNU | HARDAL,SALATA SOSLARI,MAYONEZ | MISIR ÖZÜ YAĞI |
YULAF KEPEĞİ | KEÇİ BOYNUZU | HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI |
YULAF EZMESİ | KEKİK,KİMYON,KIRMIZI BİBER/PUL | PAMUK ÇEKİRDEĞİ YAĞI |
KURU FASULYE | KİŞNİŞ,NANE,SAFRAN,VANİLYA | AKASYA |
CEVİZ | MERCAN KÖŞK-KARANFİL | KARABİBER VE BEYAZ TOZ |
ZEYTİN YAĞI | SİYAH ÇAY,KAHVE | TARÇIN |
MAYDANOZ | DENİZ TUZU | MISIR NİŞASTASI |
YEŞİL ÇAY | REÇEL TÜRLERİ | GAZOZ,KOLA |
MEYAN KÖKÜ-KÖRİ | ŞEKER,ESMER-BEYAZ | SODA NATUREL VE TUZLU |
0 yorum :
Yorum Gönder