A ve B gruplarının karışımından oluşan bu kan grubu çok ender olarak görülür. Doğu ve batıda farklı ulusların
birbirine karışması sonucunda ortaya çıkmıştır.
M.S. 900 yıllarından itibaren oluşan ve en yeni kan grubu olan AB grubuna dünyadaki insanların ancak yüzde 5’i dahildir.
Bu gruptaki insanların bağışıklık sistemi çok güçlüdür. Ancak bazı kanser türlerine yakalanma riskleri vardır.
AB Kan Grubu’nun Özellikleri
A ile B’nin modern karışımıdır.
Çevresel değişikliklerden kaynaklanan beslenme özellikleri gösterir.
Sindirim sistemi çok duyarlıdır.
Bağışıklık sistemi çok güçlüdür.
Stresi yenmek için zihinsel faaliyetlerden yararlanabilir.
A ve B grubu için sakıncalı olan yiyecekler bu grup için de sakıncalıdır.
AB Kan Grubu’nun Sağlık Riskleri
Yaşlılık ve çocuk hastalıkları
Alerjiler
Astım ve saman nezlesi
Bağışıklık sistemiyle ilgili sorunlar
Kan hastalıkları
Kalp ve damar hastalıkları
Diyabet
Enfeksiyon hastalıkları
Karaciğer hastalıkları
Cilt sorunları
Kadınların üreme organlarında sorunlar.
AB Kan Grubu İçin Uygun Sporlar
Bisiklet (60 dakika) haftada 2-3 kez
Yüzme ( 30 dakika) haftada 3-4 kez
Dans (30-45 dakika) haftada 2-3 kez
Aerobik (30-45 dakika) haftada 2-3 kez
AB Kan Grubu İçin Öneriler
Et yerken yanında mutlaka sebze yeyin.
Mide asidi az olduğundan azar azar ama sık sık yemek yiyin.
C vitamini takviyesi alın.
AB KAN GRUBU YİYECEKLERİ
| ||
FAYDALI BESİNLER | ZARARSIZ | ZARARLI OLANLAR |
HİNDİ | BILDIRCIN | DANA ETİ,GEYİK ETİ,SIĞIR ETİ |
PALAMUT,TORİK | DANA KARACİĞERİ | KEKLİK,ÖRDEK,KAZ,TAVUK |
ORKİNOS | DEVE KUŞU | AHTAPOT,ALABALIK,HAMSİ |
TON BALIĞI | KEÇİ,KOYUN,KUZU | DİL BALIĞI,GRİ DİL BALIĞI |
MERCAN TÜRÜ,MERSİN BALIĞI | SÜLÜN,TAVŞAN | ISTAKOZ,İSTİRİDYE,LEVREK |
SARDALYA,SOMON | KALAMAR,HAVYAR,İSKORPİT | MERSİN BALIĞI,MEZGİT,MİDYE |
USKUMRU | KILIÇ BALIĞI,LEVREK,LÜFER | SOMON HAVYARI,YENGEÇ |
BEYAZ PEYNİR | RİNGA,SAZAN,TEKİR,YAYIN | YILAN BALIĞI |
KEFİR,KEÇİ SÜTÜ,KEÇİ PEYNİRİ | GRAVYER TÜRLERİ,ÇEDAR | DONDURMA/HAZIR |
DİL PEYNİRİ | KREM PEYNİR,YARIM YAĞLI SÜT | PARMESAN |
MOZARELLA | AHUDUDU,ÇİLEK,DUT,HURMA | ROKFOR VE BENZERİ |
KÖY BEYAZ PEYNİRİ,LOR PEYNİRİ | ANANAS,ARMUT,BÖĞÜRTLEN | TAM YAĞLI SÜT-TEREYAĞ |
ŞANTİ TÜRLERİ | ELMA,YABAN MERSİNİ | TURUNCU RENKLİ PEYNİR |
YOĞURT | KAVUN,KAYISI,KURU ERİK | AVOCADO,AYVA,PORTAKAL |
ANANAS,ERİK | KURU ÜZÜM,KUŞÜZÜMÜ | HİNDİSTAN CEVİZİ VE SÜTÜ |
GREYFURT | MANDALİNA,MUZ,ŞEFTALİ,LİMON | KAKTÜS MEYVESİ,MANGO |
İNCİR,TAZE-KURU | BAMYA,BEZELYE | ACUR,KAPARİ |
KİRAZ,VİŞNE | BRÜKSEL LAHANASI | BALKABAĞI |
KİVİ | DENİZ YOSUNU,ISPANAK | SİVRİ-KIRMIZI BİBER,ÇARLİSTON |
ÜZÜMLER | DOMATES | ENGİNAR |
LİMON | KABAK,KARA KABAK,KARA TURP | YER ELMASI VE SULARI |
KIZILCIK | KIVIRCIK,LAHANA,MARUL | MANTAR |
BROKOLİ | KUŞKONMAZ,MANTAR | SARISABIR,RAVENT |
HARDAL OTU | PATATES,PAZI,PIRASA | TURP,TURP TOHUMU |
SALATALIK | RADİKA,REZENE,ROKA,SU TERESİ | SİYAH ZEYTİN (KİMYASAL) |
KARALAHANA | SOĞAN,TURP KIRMIZI,ŞALGAM | BUĞDAY-ESMER,KARABUĞDAY |
HAVUÇ | ZENCEFİL,ZEYTİN YEŞİL | MISIR,PATLAMIŞ MISIR |
LAHANA | ARPA,BULGUR,PİRİNÇ | BAKLA,BÖRÜLCE |
KARAHİNDİBA | BUĞDAY BEYAZ,BUĞDAY UNU | KURU FASULYE ,NOHUT |
KEREVİZ | İRMİK ÜRÜNLERİ | AYÇEKİRDEĞİ VE YAĞI |
KARNABAHAR | MAKARNALAR,GLUTENSİZ EKMEK | FINDIK |
PANCAR,PANCAR YAPRAĞI | TAZE FASULYE,FASULYE BEYAZ | HAŞHAŞ TOHUMU |
PATATES | DEMİRHİNDİ | KABAK ÇEKİRDEĞİ VE YAĞI |
PATLICAN | MERCİMEK KIRMIZI,SARI | SUSAM,SUSAM YAĞI VE TAHİN |
SARIMSAK | AMERİKAN FISTIĞI/KAJO | AVOKADO YAĞI |
AK DARI-KUM DARISI | ANTEP FISTIĞI,ÇAM FISTIĞI | HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI |
ÇAVDAR | CEVİZ,BADEM VE YAĞI | PAMUK ÇEKİRDEĞİ YAĞI |
SAF ÇAVDAR EKMEĞİ | HİNDİSTANCEVİZİ TÜRÜ | YERFISTIĞI YAĞI |
YULAF UNU | KETEN TOHUMU VE YAĞI | MISIRÖZÜ YAĞI |
YULAF KEPEĞİ VE EZMESİ | BALIK YAĞI | AKASYA,ANASON |
BARBUNYA | BİBER-KIRMIZI TOZ,BİBERİYE,KİŞNİŞ | MISIR NİŞASTASI |
MERCÜMEK YEŞİL | ÇİKOLATA,REÇEL TÜRLERİ | BİBER KARA |
CEVİZ | DEFNE YAPRAĞI,FESLEĞEN | KIRMIZI PUL BİBER |
KESTANE | FRENK SOĞANI,DERE OTU,NANE | TANE KARA BİBER |
YERFISTIĞI VE YAĞI | KARANFİL,KİMYON,KEÇİBOYNUZU | ÇAY-SİYAH,KAHVE |
CEVİZ YAĞI | KIRMIZI BİBER,MEYAN KÖKÜ | GAZOZ,KOLA |
ZEYTİN YAĞI | SAFRAN,TARÇIN,VANİLYA,MERCANKÖŞK | KETÇAP |
KÖRİ | DENİZ TUZU,ELMA PEKTİNİ,SODA | JÖLE JELATİN |
KEKİK | SALATA SOSLARI | TURŞU,SİRKE |
MAYDANOZ | BALIK YAĞI | BADEM ÖZÜ |
ÇAY-YEŞİL | ŞEKER,K.RENGİ-BEYAZ,ŞEKER BİTKİSİ | MISIR ŞURUBU |
0 yorum :
Yorum Gönder