Vahşi hayvanları avlayan ve onların etleriyle beslenen ilk insanların kan grubudur. Dolayısıyla bu kan grubunda olanların asla
vazgeçemeyeceği yiyeceklerin başında kırmızı et gelir. A grubunun tersine bu kan grubunda olanlar kilo verebilmek için,
tahıllardan ve taneli sebzelerden uzak durmalıdır.
0 Kan Grubu’nun Özellikleri
0 Grubu’nda olanlar ilk insanları simgeler.
Et yemeye bayılırlar
Sindirim sistemleri sağlamdır
Bağışıklık sistemleri fazla hareketlidir
Diyet yapmaya ve çevreye uymaya zor alışırlar
Stresten kurtulmak için fiziksel faaliyetlere ağırlık verirler
Enerjik ve ince kalabilmek için metabolizmalarının hızlanması gerekir.
0 Kan Grubu Sağlık Riskleri
Ülser
Mafsal iltihabı
0 Kan Grubu’nun Uygun Sporlar
Aerobik (40-60 dk.) haftada 3-4 kez
Yüzme (30-45 dakika) haftada 3-4 kez
Ağırlık kaldırma (30 dakika) haftada 3 kez
O Kan Grubu İçin Öneriler
Vitamin ve mineral takviyesi alın. (Özellikle B ve K vitaminleri)
0 kan grubundakilere uygun yiyeceklerde C vitamini ve D vitamini bol miktarda bulunmaktadır.
Bu yüzden ekstra olarak C ve D vitamini almanız gerekmez.
Kanın pıhtılaşma gücü zayıf olduğu için doktora danışmadan A vitamini takviyesi almayın.
Süt ve sütlü besinler diyet listesinde bulunmadığı ve vücudun kalsiyum ihtiyacı karşılanmadığı için çeşitli haplarla
kalsiyum takviyesi alın.
0 KAN GRUBU YİYECEKLERİ | ||
FAYDALI BESİNLER | ZARARSIZ | ZARARLI OLANLAR |
DANA ETİ | DEVE KUŞU,HİNDİ,KAZ,KEKLİK,KEÇİ | AHTAPOT,KALAMAR |
KOYUN/KUZU | ORMAN TAVUĞU,ÖRDEK,TAVUK | KUM MİDYESİ |
UYKULUK | SÜLÜN,TAVŞAN | SOMON HAVYARI |
YÜREK/SIĞIR | ALABALIK,PALAMUT,TORİK | YAYIN BALIĞI |
LEVREK | ORKİNOS,TONBALIĞI,SOMON | DONDURMA/HAZIR |
DİL BALIĞI | GRİ DİL BALIĞI-SAZAN-TEKİR | GRAVYER TÜRLERİ |
KALKAN BALIĞI | HAMSİ,HAVYAR,ISKORPİT | ÇEDAR |
MERCAN TÜRÜ | ISTAKOZ,İSTİRİDYE,KARİDES | KEFİR,SÜT TAM YAĞLI |
KILIÇBALIĞI | KÖPEK BALIĞI,LÜFER,MERSİN BALIĞI | KREM PEYNİR,PARMESAN |
TURNA | MEZGİT,MİDYE,RİNGA,SARDALYA | LOR PEYNİR |
MERSİN BALIĞI | USKUMRU,YENGEÇ,YILAN BALIĞI | ŞANTİ TÜRLERİ |
ANANAS | BEYAZ PEYNİR,TEREYAĞ | AVAKADO |
ERİK | KEÇİ PEYNİRİ,KÖY BEYAZ PEYNİRİ | BÖĞÜRTLEN |
KİRAZ | MOZARELLA VE DİL PEYNİRİ | HURMA |
VİŞNE | YUMURTA ÖRDEK | HİNDİSTANCEVİZİ/SÜTÜ |
İNCİR, KURU-TAZE | ARMUT,AYVA,AHUDUDU | KİVİ |
MANGO | BÖĞÜRTLEN,ÇİLEK,DUT,ELMA | MANDALİNA,PORTAKAL |
YABAN MERSİNİ | GREYFURT,KARPUZ | ACUR,SALATALIK |
MUZ | KAYISI,KIZILCIK,NAR,ŞEFTALİ | KAPARİ |
BAL KABAĞI | KURU ÜZÜM,KUŞÜZÜMÜ,ÜZÜMLER | HARDAL OTU,RAVENT |
BAMYA | LİMON,NEKTARİ,SARIMSAK | KARNABAHAR |
BROKOLİ | BİBER,KIRMIZI,SİVRİ,ÇARLİSTON | MANTAR |
DENİZ YOSUNU | BRÜKSEL LAHANASI,BEZELYE | PIRASA |
KIRMIZI BİBER | DOMATES,PATATES,PATLICAN | TURŞU |
YER ELMASI | HAVUÇ,KEREVİZ,KUŞKONMAZ | SİYAH ZEYTİN(KİMYASAL) |
ENGİNAR | KABAK,KARA KABAK,LAHANA | BUĞDAY BEYAZ/ESMER |
ISPANAK | RADİKA,REZENE,ROKA,SUTERESİ | BUĞDAY BEYAZ UNLULAR |
KARA LAHANA | TURP,KIRMIZI TURP,TURP TOHUMU | BUĞDAY KEPEĞİ |
KARA TURP | YEŞİL ZEYTİN | BULGUR,MAKARNALAR |
MARUL | KARA BUĞDAY/MAKARNASI | İRMİK ÜRÜNLERİ |
KIVIRCIK | AK DARI,KUM DARISI,ÇAVDAR,PİRİNÇ | MISIR,PATLAMIŞ MISIR |
KARAHİNDİBA | ÇİMLENDİRİLMİŞ BUĞDAY EKMEĞİ | BARBUNYA |
PANCAR | SAF ÇAVDAR EKMEĞİ,GLUTENSİZ EKMEK | FASULYE,DEMİRHİNDİ |
PANCAR YAPRAĞI | YULAF UNU,YULAF KEPEĞİ VE EZMESİ | KURU FASULYE |
ZENCEFİL | TAZE FASULYE,BEYAZ FASULYE,NOHUT | MERCİMEK KIRMIZI/SARI/YEŞİL |
PAZI | BADEM PEYNİRİ,BADEM SÜTÜ | AMERİKAN FISTIĞI/KAJU |
SOĞAN | ÇAM FISTIĞI,FINDIK | ANTEPFISTIĞI |
PATATES | SUSAM,SUSAM YAĞI VE TAHİN | AYÇEKİRDEĞİ VE AYÇİÇEĞİ YAĞI |
ŞALGAM | BALIK YAĞI,CEVİZ YAĞI,BADEM VE YAĞI | HAŞHAŞ TOHUMU |
ÇİMLENDİRİLMİŞ ÇAVDAR EKMEĞİ | ANASON,BERGAMOT,FESLEĞEN | KESTANE |
BÖRÜLCE | ÇİKOLATA,VANİLYA | YERFISTIĞI VE YAĞI |
KÖRİ | DEFNE YAPRAĞI,DERE OTU,KİMYON | AVOKADO YAĞI |
CEVİZ | FRENK SOĞANI,KARANFİL,KEKİK | YERFISTIĞI YAĞI |
KABAK ÇEKİRDEĞİ | KIRMIZI TOZ-PUL BİBER,BİBERİYE | HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI |
KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI | TANE KARABİBER,KİŞNİŞ,NANE | MISIRÖZÜ YAĞI |
KETEN TOHUMU VE YAĞI | MERCANKÖŞK,MEYAN KÖKÜ | PAMUK ÇEKİRDEĞİ YAĞI |
ZEYTİN YAĞI | SAFRAN,TARÇIN,DENİZ TUZU | BİBER KARA BEYAZ TOZ |
KEÇİBOYNUZU | ELMA PEKTİNİ,REÇEL TÜRLERİ | MISIR NİŞASTASI |
MAYDONOZ | SALATA SOSLARI,SİRKE,MAYONEZ | GAZOZ,KOLA |
YEŞİL ÇAY | BADEM ÖZÜ | SİYAH ÇAY,KAHVE |
SODA | ŞEKER ESMER/BEYAZ | HARDAL,KETÇAP |
0 yorum :
Yorum Gönder