Labels

17 Şubat 2015 Salı

TULUM PEYNİRLİ GİRİT KABAĞI YEMEĞİ


DEREOTLU PEYNİRLİ GİRİT KABAĞI YEMEĞİ NASIL YAPILIR

PEYNİRLİ KABAK YEMEĞİ TARİFİ


Girit mutfağı doğada doğal olarak ne varsa yemeğin de odur prensibiyle oluşmuştur lezzetine doyum olmayan üstüne bir de ömür uzatmasıyla benzersizliği daha da pekişen mutfak. 

Şimdi vereceğim tarif giritlilerin meşhur yemeği Tulum peynirli girit kabağı yemeği nefis bir yemek küçük koyu yeşil tazecik kabaklarla yapıyoruz yeşil olan her şeyden yemek yaparız çimen hariç dermişim :)

"bahçene giritli gireceğine keçi girsin daha iyi" diye boşuna söylememişler. 


MALZEMELER

1 kg yeşil küçük Girit kabağı

3 orta boy domates

1 adet soğan

7-8 diş sarmısak

250 gr tulum peynir

1 çay bardağı sızma zeytinya

yarım demet dereotu

yarım su bardağı su

tuz

YAPILIŞI

Küçük girit kabakları baş ve dip kısımları kesilerek temizlenir her bir kabağın bir iki yerine bıçakla çizik atılır .

Soğan ,sarmısak domates yemeklik doğranr.

Yayvan tencerenin altına kabaklar dizilir üzerine soğan ve sarmısak yayılır onların üzerine domates ilave edilir ,tuz eklenerek suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir suyunu çekince yarım su bardağı su ilave edilir kabaklar yumuşayınca üzerine dilimlemiş tulum peyniri dizilir ince kıyılmış dereotu peynirlerin üzerine serpiştirip 1-2 dakika pişirilmeye devam edilir sıcak olarak servis edilir. AFİYET OLSUN

0 yorum :

Yorum Gönder