Labels

17 Şubat 2015 Salı

KIYMALI KARNABAHAR GRATEN






Karnabahar namı değer çiçek çoğu insanın sevmediği benimde 30 lu yaşlardan sonra sevmeye başladığım kışın nimetlerinden bir sebze neden mi salatası,kızartması,grateni her şekilde hem çok lezzetli hemde düşük kalorili sağlıklı bir sebze..

Ben geçen akşam fırında kıymalı karnabahar graten pişirdim bayıldık eşim bunun tarifini bloğunda mutlaka vermelisin dedi kırarmıyım eşimi hemen veriyorum buyrun:

MALZEMELER

1 adet orta boy karnabahar

250 gr dana kıyma

1 adet orta boy soğan

1 tatlı kaşığı salça

tuz,karabiber

2 yemek kaşığı sıvı yağ

BEŞAMEL SOS

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağ

1 çay kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN

1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Yemeğin üzerine dökmek için 1 su bardağı süt

YAPILIŞI

Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp güzelce yıkayın bir tencereye yeteri kadar su koyup kaynatın karnabaharları içine atıp hafif diri kalacak şekilde haşlayın.

Bir tavaya 2 yemek kaşığı yağ koyun biraz kızınca içine kıymayı koyun kavurun kıyma kavrulunca yemeklik doğranmış soğanı ekleyin kavurmaya devam edin salçayı,tuz karabiber ilave edin karıştırıp bir iki dakika sonra ocağı kapatın.

Beşamel için küçük bir tavada tereyağı eritin içine unu ilave edin unun kokusu gidene kadar kavurun içine sütü ilave edin çırpıcıyla güzelce karıştırıp tuzunu ilave edip ocağı kapatalım.(beşamel topaklanırsa blender dan geçirebilirsiniz.)

Fırın kabına haşlanmış karnabaharları ekleyin üzerine kıymalı harcı yayın beşamel sosuda kıymanın üzerine eşit şekilde yayın bir su bardağı sütü yemeğin üzerine gezdirip 200 derece fırında beşamel hafif kızarmay a başlayınca kaşarı serpin kaşarlar hafif kızarınca ocaktan alın.(yemeğin tuzunu arzunuza göre ayarlayın.

AFİYET OLSUN

0 yorum :

Yorum Gönder