Labels

17 Şubat 2015 Salı

KIYMALI GİRİT KABAĞI DOLMASI

kabak dolması tarifi

dolma nasıl yapılır


Hep denir ya, emekli olunca Ege’de bir sahil kasabasına yerleşeceğim diye. Bu sözü ilk kim söylemiş bilmiyorum ama sadece pazarlarını gezdikten sonrada söylemiş olabilir bu sözü ..

Biz emekli olmamıza rağmen sadece yazları ikamet ediyoruz foçada salı günleri foça pazarı kuruluyor inanın salı günlerini iple çekiyoruz pazardan ayrılmak istemiyoruz bol meyvalı ve sebzeli bir pazar sebzeler daha bir yeşil meyveler dalından yeni koparılmışcasına taze işte bu kabaklarda foçanın pazarından Girit kabağı dolması her hafta yapılıyor bizim evde inanılmaz lezzetli kabağın kendine has aroması ayrı bir tad veriyor dolmaya tarifmi buyrun



MALZEMELER
7 adet orta boy Girit kabağı 
150 gram dana kıyma
2 adet soğan
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı kaşığı domates salçası 
1 tatlı kaşığı kaşığı biber salçası
3 adet rendelenmiş domates 
kuru nane , karabiber , pul biber
yarım demet maydanoz
yarım demet dere otu
yarım demet taze nane
1 kahve fincanı zeytinyağ
ÜZERİNE
2 bardak su ,1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı zeytinyağ

YAPILIŞI
Kabakları Yıkayıp üstlerini kesin , dolmayı doldurduktan sonra kapatmak üzere bir kenara ayırın , Dolmaların içini oyun , içlerini mücver yapmak için kullanabilirsiniz, 
Kabakları oyup içini boşalttıktan sonra tuz serpin 
İçini hazırlamak için soğanları yeşillikleri ince ince doğrayın geniş bir kaba yıkanmış süzülmüş pirinci doğradığımız soğanları , yeşillikleri,kıymayı rendelenmiş domatesi tuzunu,salçasını baharatlarını ve 1kahve fincanı zeytinyağını ilave edip güzelce karıştıralım,
kabakların içine fazlabastırmadan ağız kısmında 1 parmak boşluk kalaca şekilde doldurun yayvan bir tencereye dizin üzerlerine kabakların kapaklarını kapatın kapak kısımlarını geçmeyeyecek şekilde sıcak su ekleyin kaynadıktan sonra ocağı kısıp kısık ateşte kabaklar ve pirinçler pişinceye kadar pişirin afiyet olsun..

0 yorum :

Yorum Gönder