Labels

19 Şubat 2015 Perşembe

TERBİYELİ KUZU ŞİŞ






Bir çeşit ön pişirme anlamına gelen terbiye etin çok daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlıyor.

Eti sevmeyen çok azdır,vücudumuz için gereklidir çocuklar içinse hayati önlem taşır uzmanlar insanın en önemli organı olan beyninin çalışırken tükettiği proteinlerin hayvansal gıdalarda (et,süt,peynir,yumurta) olduğunu söylüyorlar ama ülkemizde hayvansal gıdalar o kadar pahalı ki insanlar mecburen bitkisel protein içeren ekmek tüketimine ağırlık veriyor.Hayvansal gıda alan kişilerin bilhassa çocukların bitkisel gıda alan(ekmek) çocuklardan daha zeki olduğunu söylüyor uzmanlar.

Daha sağlıklı nesiller yetişmesi için hayvansal gıdaların ucuzlaması dileğiyle tarifime geçiyorum.

MALZEMELER

1 kilo kuzu eti

1 fincan sıvı yağ

1 fincan süt 

1 er tatlı kaşığı kekik,karabiber,toz kırmızı biber,kimyon

3 diş ezilmiş sarımsak

GARNİTÜR

arzuya göre domates,biber

2 adet soğan

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

2 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI

Bir kaseye ezilmiş sarımsaklarımızı,baharatlarımızı,sütümüzü ve sıvıyağımızı ekleyerek iyice karıştıralım.Kuşbaşı doğradığımız etlerimizi bu sosumuza ilave edip güzelce etlerimizin her tarafına yedirelim.Üzerini kapatarak buzdolabında en az 2 - 3 saat bekletelim.Etlerimizi şişlerimize geçirip ızgarada veya teflon tavada pişirelim.

Soğanlarımızı piyazlık doğrayıp teflon tavada 2 yemek kaşığı yağ ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biberle soteleyelim,domates ve biberlerimizide pişirip servis yapalım. (etin tuzunu piştikten sonra ilave edelim)

0 yorum :

Yorum Gönder