Labels

19 Şubat 2015 Perşembe

Elbasan Tava





Elbasan tavanın bir Arnavut yemeği olduğunu hatta adını Arnavutluğun Elbistan şehrinden aldığını biliyor muydunuz vallahi ben bu yaşımda yeni öğrendim.

Çocukluğumdan beri en sevdiğim yemeklerin başında gelir,annem çok güzel yapardı ben de o tarifi devam ettirmeye çalışıyorum,güzel yapılmışsa tadından yenmeyen bir yemektir.

Yarın Cumartesi, eğer güzel bir akşam yemeği hazırlamak istiyorsanız Elbasan Tavayı deneyin derim.Unutmayın güzel bir akşam yemeği gecenizin de güzel geçmesini sağlayacaktır.

Malzemeler
750 gr kuzu veya dana eti
6-7 su bardağı su
Tuz

Sos için
Yarım kilo susuz yoğurt
1 çay bardağı un
2,5 su bardağı et suyu
2 yumurta
1 çay kaşığı karbonat

Üzeri için
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı
Etleri ve suyu bir tencereye koyun.Etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yumuşadıktan sonra etleri bir tavaya alıp güzelce kavurun.
Etleri bir fırın kabına yerleştirin.
Yoğurt,yumurta ve unu iyice çırpın.2,5 su bardağı et suyunu azar azar ilave ederek devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıp karbonatımızı ilave edip karıştırın.
Hazırlanan karışımı etlerin üzerini kapatacak şekilde döküp üzerine kırmızı biber serpin.
Tereyağımızı da küçük parçalar halinde üzerine yayıp 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin biraz ılıyınca kare kare kesip servis yapın.

0 yorum :

Yorum Gönder