Bu yemeğin resmini dün gece yayınladım 24 saat oldu tarifi giremedim hemen yazıyorum buyrun:
MALZEMELER
1 Kilo dana kuşbaşı
Yarı kilo doğranmış mantar
2 orta boy soğan
3 adet yeşil biber
3 adet domates
3 kaşık tereyağı
1 avuç kadar kaşar rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
6-7 sap maydanoz
yarım su bardağı su
YAPILIŞI
Etimizi tencereye alıp üzerini geçecek kadar suyla etimiz yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.(Düdüklü tencerede yapabilirsiniz)Soğanları piyazlık doğrayıp tepsi şeklindeki güvecin altına döşüyoruz üzerine doğranmış mantarları ve irice doğranmış biberleri koyup sırasıyla haşladığımız etleri ,yemeklik doğradığımız domatesleri tuzunu,karabiberini,tereyağını ve yarım bardak suyu ilave edip 200 derece önceden ısıtılmış fırında etlerimiz ve domateslerimiz renk değiştirinceye kadar pişiriyoruz rendelenmiş kaşarı ve doğranmış maydanozu karıştırıp yemeğimizin üzerine yerleştiriyoruz kaşarlar hafif kızarınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN..
0 yorum :
Yorum Gönder