Labels

17 Şubat 2015 Salı

PİRİNÇLİ SEMİZOTU YEMEĞİ


zeytinyağlı semiz otu yemeği tarifi

pirinçli ot yemeği nasıl yapılır


Bu baharda yazlık komşum Yıldız bahçesinin bozulan çimlerini sökerek yeni çim ektirdi ama ara bere çim çıktı daha ziyade semizotu çıktı,bizde topladık topladık yemeğini ,salatasını,yoğurtlu mezesini yaptık yani sizin anlayacağınız zorunlu olarak bol bol yedik kendine has ekşiliği olan sebzenin çok da faydası varmış vücuda. 

Semizotunun yapılan araştırmalara göre içerdiği omega 3 doymamış yağlar, balıklarınkiyle kıyaslanabilecek düzeyde Hem kalbi koruyor, hem kansere karşı koruyor. Öyle ki, balık yemeyenler ya da balık yağı tüketemeyenler, her gün semizotu yiyerek bu eksikliği kapatabilir diyor uzmanlar.




Malzemeler

2 bağ semizotu
1 orta boy kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 olgun domates
1 kahve fincanı pirinç 
tuz
YAPILIŞI 
Öncelikle pirinç sıcağa yakın suda bekletilir.(semizotu çabuk piştiğinden pirinçlerin diri kalmaması için)Semizotunun yaprakları ve taze ,ince olan dalları kopartılır ve bol suda yıkanır ve süzülmeye bırakılır.Soğanlar minik doğranır ve yağda 5-10 dakika sarartılırSemizotu rendelenmiş domates ve pirinçlerde ilave edilir ve tuzuda serpilip karıştırılır ve kapağı kapalı olarak en kısık ateşte kendi suyunda pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.(Gerekmez ama gerekirse 1 fincan sıcak su ilave edilebilir)Pişen semizotu ister sıcak ister ılık üzerinde yoğurtla servis edilir. AFİYET OLSUN..

0 yorum :

Yorum Gönder