Labels

19 Şubat 2015 Perşembe

KUZU SAÇ KAVURMA






Sizde aynı dertten muzdaripsiniz neden mi ev işinden ay bıktım valla çok nankör her gün yap yap bir günde yapma demiyor alıyor başını gidiyor ertesi gün nerden başlayacağını şaşırıyorsun hayır yaparsın bir de ev halkından laf yersin ne var sanki bu evde ne gereği var bir de yaranamazsın.

Ay bugün pazartesi çok işim var hem şikayet eder hemde yaparım yaparken çok sinirli olurum bittikten sonra mutlu mesut olurum .

Akşama yemek de yok ne yapsam acaba hadi siz düşünmeyin saç kavurma tarifini vereyim kolayından :

MALZEMELER

750 gr orta yağlı kuşbaşı kuzu eti

1 orta boy soğan

2 adet sivri yeşil biber

3 adet orta boy domates

tuz,karabiber,kimyon,kekik 

2 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI

Etimizi yıkayıp süzüyoruz saçın içine sıvıyağı koyup ocağın altını yakıyoruz etimizi ekleyip kavurmaya başlıyoruz(ara ara karıştırıyoruz) etimiz suyunu salıyor suyunu çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz soğanı yemeklik veya piyazlık doğrayıp ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz yuvarlak doğradığımız biberleri koyarak karıştırıyoruz kabukları soyulmuş domatesleri yemeklik doğrayıp ekliyoruz tuzunu,karabiberini,kimyonunu serpiyoruz domatesler pişince ocaktan alıyoruz.(Kekiği servis anında ekliyoruz)

AFİYET OLSUN

0 yorum :

Yorum Gönder