Labels

19 Şubat 2015 Perşembe

EV USULÜ ET DÖNER










Bugün et döner yapalım mı ne dersiniz ama o marketlerde satılan dondurulmuş dönerlerden değil size bir şey söyliyeyim mi ben onları sevemedim ağır bir kokusu var bizmi nasıl yapacağız vallahi dışarıda yapılan bir çok yemeği lezzetinden ve temizliğinden emin olarak kendi mutfağımızda hazırlayabiliriz.Size tarifini vereceğim döneri ben yıllardır yaparım bende bu tarifi televizyonda Emel Başdoğandan öğrenip hemen uygulamıştım o günden sonra dışarıda döner yemedik desem yeridir.Buzluğumdan hiç eksik etmem kime yaptıysam çok beğendi

Bana etin en lezzetli hali ne diye sorarsanız et döner derim bu yemeği mümkünse iki kişi yapın beyler eti keserse iyi olur sizde pişirirsiniz hadi tarife geçelim:

MALZEMELER

600 gr biftek(3 büyük parça)

400 gr kıyma

1 tatlı kaşiğı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 adet orta boy soğan

PİDE SOSU İÇİN

3 Yemek kaşığı domates salçası ve sıcak su

Üzeri için tereyağ

YAPILIŞI

Kıymayı derin bir kaba alın içine soğanı rendeleyin,tuzunu karabiberini ilave edip güzelce yoğurun.

Tezgaha streç filmi açın üzerine bir parça biftek koyun üzerine ince bir kat kıyma yerleştirin,tekrar biftek koyun kat kat bu işlemi yapın en üste bifteği kapatın kıyma yerleştirmeyin.Streç filmle sararak rulo haline getirip alümünyum folyoya sarıp en az bir gece buzlukta bekletin.

Döneri pişireceğiniz zaman yarım saat kadar önceden çıkarın ki daha rahat kesebilirsiniz.Eti ince ince dilimleyin yağsız teflon tavada arkalı önlü pişirin.Pideyi fırında veya teflon tavada ısıtın lokmalık dilim halinde kesin tabağa pideleri yerleştirin,üzerine sostan gezdirin.(Salçayı 2 yemek kaşığı kadar suyla biraz kavurun üzerine koyu boza kıvamına gelene kadar sıcak suyu ve tuz ilave edip kaynatın)pidelerin üzerine dönerleri yerleştirip tavada kızdırdığınız terayağını gezdirip teflonda kızarttığınız domates ve biberle süsleyip servis yapın.AFİYET OLSUN

NOT:tereyağının ölçüsünü vermedim siz arzunuza göre ayarlayın

0 yorum :

Yorum Gönder