ARNAVUT CİĞERİ
Rahmetli kayınpederim arnavut ciğerini çok güzel yapardı çocuklar küçükken anne babaannemlere gidelim dedem bize ciğer yapsın derlerdi hey gidi günler hey nasıl geçti nur içinde yatsınlar bende yıllardır ondan öğrendiğim şekilde yaparım yapılışında bir şey yok ama bazı püf noktaları var buyrun :
MALZEMELER
Yarım kilo dana veya kuzu ciğer
3-4 adet patates
bir su bardağı kadar un
yarım çay kaşığı karbonat
kızartmak için sıvı yağ
tuz,karabiber,kekik,kimyon,kırmızı biber
1 tatlı kaşığı sirke
Garnütür için kuru soğan
YAPILIŞI
Patatesleri kabuğunu soyun küp küp kesip kızartın.
Ciğerin zarını soyun ( veya kasabınıza hazırlatın) kuşbaşı doğrayın.
Süzgüde yıkayıp suyunu güzelce süzdürün üzerine 1 tatlı kaşığı sirke dolaştırın elinizle karıştırın(sirke ciğerin kokusunu alır)
Unu bir tabağa alın üzerine yarım çay kaşığı karbonat ekleyip ciğerleri una bulayın kızgın yağa atın (çok sıkışık olmasın iki defada pişirebilirsiniz)
pişirin.(3 dakikayı geçirmeyin ne kadar çok pişme süresini uzatırsanız o kadar sert olur ciğeriniz)
Ciğerlerinizi servis tabağına alın üzerine tuz ve baharatları ekleyin kızarttığınız patates ve piyazlık doğranmış soğanla servis yapın.(Soğanları piyazlık doğrayın tuzla ovun yıkayın ve süzün ince ince doğradığınız maydonazla karıştırın.)
AFİYET OLSUN
Arnavut Ciğeri nasıl yapılır
Arnavut Ciğerinin püf noktaları
0 yorum :
Yorum Gönder