Labels

19 Şubat 2015 Perşembe

ARNAVUT CİĞERİ



ARNAVUT CİĞERİ



Rahmetli kayınpederim arnavut ciğerini çok güzel yapardı çocuklar küçükken anne babaannemlere gidelim dedem bize ciğer yapsın derlerdi hey gidi günler hey nasıl geçti nur içinde yatsınlar bende yıllardır ondan öğrendiğim şekilde yaparım yapılışında bir şey yok ama bazı püf noktaları var buyrun :

MALZEMELER

Yarım kilo dana veya kuzu ciğer

3-4 adet patates

bir su bardağı kadar un

yarım çay kaşığı karbonat

kızartmak için sıvı yağ

tuz,karabiber,kekik,kimyon,kırmızı biber

1 tatlı kaşığı sirke



Garnütür için kuru soğan

YAPILIŞI

Patatesleri kabuğunu soyun küp küp kesip kızartın.

Ciğerin zarını soyun ( veya kasabınıza hazırlatın) kuşbaşı doğrayın.

Süzgüde yıkayıp suyunu güzelce süzdürün üzerine 1 tatlı kaşığı sirke dolaştırın elinizle karıştırın(sirke ciğerin kokusunu alır)

Unu bir tabağa alın üzerine yarım çay kaşığı karbonat ekleyip ciğerleri una bulayın kızgın yağa atın (çok sıkışık olmasın iki defada pişirebilirsiniz) 

pişirin.(3 dakikayı geçirmeyin ne kadar çok pişme süresini uzatırsanız o kadar sert olur ciğeriniz) 

Ciğerlerinizi servis tabağına alın üzerine tuz ve baharatları ekleyin kızarttığınız patates ve piyazlık doğranmış soğanla servis yapın.(Soğanları piyazlık doğrayın tuzla ovun yıkayın ve süzün ince ince doğradığınız maydonazla karıştırın.)

AFİYET OLSUN 

Arnavut Ciğeri nasıl yapılır

Arnavut Ciğerinin püf noktaları

0 yorum :

Yorum Gönder