Labels

17 Şubat 2015 Salı

KUZU ETLİ ŞEVKETİ BOSTAN












Girit mutfağı doktorlar tarafından uzun ve sağlıklı bir yaşam için en uygun diyet olarak kabul ediliyor.

Şevketi bostanda girit mutfağının faydaları saymakla bitmeyen(idrar söktürücü,böbreklerde kum ve taşı döküyor, hücre yeniliyor vs.) çok faydalı bir ot aslında kök yaprakları dikenli toplaması zor olduğu için biraz pahalı rahmetli ananemin herkesin senede bir kere yemeli dediği şevketi bostanı biz Giritliler mevsiminde her hafta pişiririz 

Pazarda genellikle ayıklanmış satılır sadece köklerini sert yerine kadar doğrayıp kökün birleştiği yaprak kısmının ayıklanması yeterli.(ilk resim ayıklanmamış hali ikinci resim ayıklanmış hali)

Süper lezzetli bu otu hepinizin şifa niyetine yemesini tavsiye ediyorum biraz pahallı bir yemek ama doktor parası yerine şevketi bostana verin derim:)

MALZEMELER

Yarım kilo şevketi bostan

250 - 300 gr kuzu eti

1 soğan

3 su bardağı su

1 fincan zeytinyağı

1 limon suyu

1 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

Yağı tenceremize alalım etleri ve soğanı koyup güzelce kavuralım.Yıkayıp ayıkladığımız şevketi bostanları tuzunu ekleyip üzerine bir limonun suyu ile bir yemek kaşığı unu çırpıp koyalım yemeği şöyle bir karıştıralım yemeğimizin üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edip otlar yumuşayana kadar pişirelim.(şevketi bostan kökleri sert olduğu için çabuk pişen bir yemek değil ben düdüklüde yapıyorum herkesin düdüklü tenceresi farklı olduğu için saat veremiyorum )

AFİYET OLSUN…

0 yorum :

Yorum Gönder