Labels

17 Şubat 2015 Salı

KABAK SIYIRMA




Kabak sıyırma buram,buram giritli olduğu belli olan hafif ve enfes bir kabak yemeği sanki kabak değilde enginar yiyormuşsunuz havasında çok hafif çok sağlıklı bir zeytinyağlı mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

MALZEMELER

1 kilo sakız kabağı

1adet soğan(veya 4-5 adet taze soğan yeşillikleri ile beraber)

3-4 diş sarımsak

yarım limonun suyu

2 yemek kaşığı pirinç

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

yarım demet doğranmış dereotu

YAPILIŞI

Kabakların tepesini ve altını kesip güzelce yıkayın, kabukları ile beraber salatalık soyma bıçağı ile çekirdek kısımlarına kadar kabağın boyunda uzun şeritler halinde sıyırın(çekirdekli kısmını kullanmıyoruz) Karnıyarık tenceresini ocağa alın içine zeytinyağı,yemeklik doğranmış soğan,sarımsak,sıyırdığımız kabakları,yarım limon suyunu,tuzunu,şekerini ilave edip kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin dereotunu ilave edip servis tabağına alın soğuyunca afiyetle yiyin.(bu yemekte kabağın pişmesi için kendi suyu yeterli geliyor eğer yeterli gelmezse çok az su ilave edebilirsiniz)

0 yorum :

Yorum Gönder