Labels

19 Şubat 2015 Perşembe

KOLAY İÇLİ KÖFTE

Pratik içli köfte tarifi

içli köfte tarifi


Uzun bir aradan sonra hepinize merhaba ,biliyorsunuz çocukların yanındayım onun için çok sık tarif giremiyorum ama bu arada mutfağa girmiyormuyum tabiiki giriyorum çocuklarımın istediklerini sıraya koydum her gün sırasıyla birini yapıyorum anlıyacağınız tarifler çok birikti inşallah dönünce sık sık tarif girerim bur da napıyormuyum geziyoruz efendim malum her zaman gelincek yerler değil çok uzak neyse hemen tarifimi gireyim de eşim bekliyor çıkalım biraz dolaşalım:)

Bugünkü tarifim çocuklarımın isteği üzerine yaptığım içli köfte tabii biz doğu,güneydoğu hanımları kadar iddialı değilim içli köfte konusunda ama ne diyeyim görüntü her şeyi anlatıyor öyle değil mi bence hiç denememiş olanlar bilekolay içli köfte tarifi mi deneyebilir iddia ediyorum bu tarifle bundan sonra hepiniz içli köfte yapabilirsiniz.


Malzemeler
1 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı irmik
4 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızıbiber

İç malzemeleri
2 adet büyük boy soğan
300 gr. kıyma
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI
Kıymamızı 1 yemek kaşığı tereyağ kavururuz. Daha sonra içine minik doğradığımız soğanları atıp onlarda pembeleşince içine tuz kırmızıbiber, karabiber, ekleyip karıştırarak ocağımızı kaparız.İçine irice doğranmış cevizleri ilave edip soğumaya bırakırız.(iyice soğuması lazım kızartırken içinin akmaması için.

Köftesine gelince;ince bulgurumuzu yaklaşık 1,5 bardak kadar sıcak su ile kısır yapar gibi ıslarız.İnce bulgurumuz ıslanınca genişce bir kapta irmiği,salçayı,karabiberi, kırmızıbiberi biraz tuzu alır azar azar da su alarak yaklaşık 10 dakika yoğururuz.Köfte iyice özleşince elimize bir parça alır yuvarlarız eğer dağılmıyorsa hazır denebilir..O zaman ununu da bir çimdik tuz ile ekler daha sonra biraz daha su koyarak yoğururuz..Yoğrulan köftemizi ceviz kadar parçalar alarak önce elimizle içini biraz açarız.Daha sonra tek parmağımızla çevirerek arada da elimizi ıslatarak köftemizi oyar içine kıymadan koyup kaparız..Eğer köftenizin bazı yerleri açılıp çatladıysa köfteyi zedelemeden elimizi az ıslatarak yapıştırabiliriz.Hazır olan köftelerimizi bol sıvı yağda kızartırız. AFİYET OLSUN

0 yorum :

Yorum Gönder