Labels

19 Şubat 2015 Perşembe

KAVURMALI DÜRÜM (WRAP)




      kavurmalı wrap tarifi

kavurmalı dürüm tarifi




Kışın beklediğimiz ancak bir türlü istediğimiz gibi yağmayan yağmur haziran ayının başında kendini göstererek yoğun bir şekilde yağıyor ama öyle böyle yağma değil bardaktan boşalırcasına bir anda gökgürültüsü şimşek,dolu sanki haziran ayı değilde nisan ayında duygusunu yaşatıyor.Meteorolojiden alınan haberlere göre yağmur haziran ayı sonuna kadar devam edecekmiş.

Meteoroloji vatandaşı uyarıyor. Özellikle şimşek çarpmasına vurgu yapan Meteoroloji açık alanda bulunmamak gerektiğine değiniyor. 

Allah korusun diyerek bugün ismi pek havalı bir tarif veriyorum Kavurmalı wrap (kavurmalı dürüm) çok pratik ve lezzetli bir tarif buyrun :


Kaynak: TARİFNAME

Malzemeler (4 kişililk)

4 adet çok tahıllı tortilla veya lavaş ekmeği

500 gr hindi kemiksiz but (tavuk eti,dana eti veya kuzu etiyle yapabilirsiniz)

200 gr kaşar peyniri

8-10 adet salatalık turşusu

8- 10 adet kiraz domates

jalapeno turşusu (arzu ettiğiniz kadar ilave edebilirsiniz)

Tuz

Karabiber

Pul biber

- Öncelikle kuşbaşı doğranmış hindi etimizi tencereye alıp üstünü hafif geçecek kadar su ile doldurup, suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Et suyunu çektikten sonra, sıvıyağ ile birlikte kızarıncaya kadar kavuruyoruz. Etin üstüne tuz, karabiber, ve pul biber de ekleyerek ( Tüm baharatların ölçüsü tamamen arzunuza kalmıştır) bir 5 dakika daha kavuruyoruz Lavaş ekmeğini düz bir zemine yayın. ekmeğin üzerine kavurmadan yayın. Kaşar peynirini ince rendeleyip serpiştirin. Turşuları ve domatesleri doğrayarak ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber serpiştirin.

Ekmeğin kenarlarını içe doğru kıvırıp rulo şeklinde sıkıca sarın ve dikkatlice Tost makinasının içine yerleştirin. Kapağını kapatıp kısık ateşte her iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirin.

Kızaran sandviçi makinadan alın ve ortadan ikiye keserek servis tabağına yerleştirin. Yeşil salata ile birlikte sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN

0 yorum :

Yorum Gönder