Labels

17 Şubat 2015 Salı

Karnabahar kızartması






Karnabahar kızartması bizim evin en sevilen yemeklerindendir çıtır çıtır yanında yoğurtla pek güzel oluyor tamam biliyorum kızartma zararlı ama ayda yılda bir yapılır.Bu lezzetten mahrum kalmamak lazım diyorum tarifime geçiyorum.

MALZEMELER

1 orta boy karnabahar

3 yumurta

2 yemek kaşığı un

tuz

kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI

Karnabaharları çiçek çiçek ayırın,güzelce yıkayın.Tencereye yerleştirin üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ilave ederek ocakta haşlayın.(çok fazla haşlamayın hafif diri kalsın)

Derin bir kasede yumurtaları un ile çırpın,tavaya sıvıyağ ekleyin karnabaharları yumurtalı karışıma bulayıp kızgın yağın içerisine atın arkalı önlü güzelce kızartın,sarımsaklı yoğurt ile servis edin.(sıvı yağı tavaya iki parmak kadar koyun) AFİYET OLSUN

0 yorum :

Yorum Gönder