Labels

17 Şubat 2015 Salı

YUMURTALI ISPANAK



Ayıklaması ayrı,yıkaması ayrı dert olan ıspanak kış aylarında sofralarımızın vazgeçilmezidir.Pirinçlisi,yumurtalısı,salatası,böreği çok çeşitli seçenekleriyle soframızı süsler.Bizim soframızı bu akşam yumurtalı ıspanak süsledi biz her türlüsünü çok severek yiyoruz aslında hepinizin bildiği bir tarif ..

MALZEMELER

1 kilo ıspanak

4 yumurta

1 orta boy soğan

1 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı karabiber 

tuz, toz kırmızıbiber

1 fincan zeytinyağı

Ispanaklar güzelce yıkanır yemeklik doğranır.Derince bir tencerede sıvıyağ,yemeklik doğranmış soğan,salçayı biraz kavurun,içine ıspanakları ilave edin tencerenin kapağını kapatın,ıspanaklar biraz sönünce tuzunu karabiberini kırmızı biberini ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin yumurtaları içine kırıp karıştırarak yumurtaların dağılmasını sağlayarak pişirin sıcak olarak servis edin.(isterseniz dağıtmadan ıspanağın aralarına çukurlar açarak yumurtaları bütün halde pişirebilirsiniz)

0 yorum :

Yorum Gönder