Labels

19 Şubat 2015 Perşembe

Ev Usulü Beyti Kebabı




Hepinize sağlıklı,mutlu bir hafta dileyerek yine çok güzel çok pratik çok havalı bir yemekle yazıma başlıyorum. Muhteşem bir sunum ve damağınızın her noktasına dağılan baştan çıkarıcı bir lezzet. Eşinizden,dostunuzdan her kime pişirdiyseniz çok övgüler alacağınız bu tarifi benim aldığım blogtaki arkadaş tortillayla yapmış ama ben uzun lavaş ekmeğiyle yapıyorum. Biz böyle daha çok beğendik. Pazar günü kızım yaptı biz de yedik. Kızımın ellerine sağlık bir yapmış bayıldık. İşte tarif;

Malzemeler
2 tane uzun lavaş
1 adet yumurta
Yarım kilo kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz

Salçalı Sos için;
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 fincan su
Tuz

Garnitür
Domates
Biber
Yoğurt

Hazırlanışı
Tavaya yağı ve yemeklik doğranmış soğanı koyup kavuruyoruz.
Kıymayı koyup iyice kavuruyoruz.Salçasını,tuzunu ve karabiberini ilave edip karıştırıp ocağı kapatıyoruz.
Lavaş ekmeğinin birini tezgaha yayıyoruz.Kenarlarını kesip çıkartıyoruz.(Kenarları kalın olduğu için)
Çırpılmış yumurtayı sürüp uzun kenarına kıymalı sostan döşeyip yavaşça sararak rulo yapıyoruz.
Verevine 3 parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
200 derecede üzeri hafif kızarınca çıkartıyoruz.

Salçalı Sos için;
Yağımızı bir tavaya koyup üzerine de suda erittiğimiz salçayı ilave ediyoruz.Kıvamı ne sulu ne de koyu olacak şekilde kaynatıyoruz.
Servis tabağına fırından çıkarttığımız beytileri sıralıyoruz.
Tabağın ortasına yoğurdumuzu koyup sostan ilave ediyoruz.
Domates ve biber yerleştirip servis ediyoruz.

Afiyet Olsun….

0 yorum :

Yorum Gönder