Labels

19 Şubat 2015 Perşembe

Çıtır Kase içinde Hünkar Beğendi




Uzun zamandır yemek bloglarında gördüğüm bu çıtır kaselerden yapmak istiyordum. Dün akşam yaptım. Aman Allahım yok böyle bir lezzet kaseyi mi yiyeyim yemeği mi şaşırdım kaldım.

Bence siz hiç beklemeyin hemen yapın. Ben hünkar beğendi ile servis ettim. Bir daha ki denemem ise daha küçük kaseler yapıp misafirlerime içinde salata ile sunmak. Şimdi Hünkar beğendiliyi tarif edeyim.

Malzemeler

Çıtır Kase için;
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım demet doğranmış dereotu
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı susam
1 adet yumurta

Hünkar beğendi için;
3 adet patlıcan
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Rendelenmiş kaşar

Et Malzemeleri
Yarım kilo kuşbaşı dana eti
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı karabiber
Bir tutam tuz
1/2 çay bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı

Çıtır Kase
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırarak kulak memesinden biraz daha sert olacak bir hamur yoğurun.(Unu azar azar ekleyin,bardak ölçüsü değişebilir).
Fırına dayanıklı kaselerin dış kısmını katı yağ ile yağlayın.
Hamuru merdaneyle açın.
Kaselerin ölçüsünde yuvarlak kesin.
Yağlanmış kaselerin dışına sıvayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar iyice kızarıncaya kadar pişirin.
Kaseleri soğuduktan sonra kabından alın.

Hünkar Beğendi
Patlıcanları közleyin.
Kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
Bir tencerede tereyağını eritin.
Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütü azar azar yedirin,tuzunu ve patlıcanları ekleyin.
Kıvam alana kadar pişirin.
Ateşten alıp kaşarı ekleyin ve karıştırın.

Et için;
Tencerede sıvıyağı kızdırın.
Etinizi ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Yemeklik doğranmış soğanı ve salçayı ilave edip kavurun.
Üzerine 1 su bardağı kadar su ekleyip tuzunu ve karabiberini ilave edip bir iki taşım kaynatıp ocağı kapatın.
Kaselerin içine beğendinizden koyun ve üzerine etinizi ilave edip servis edin.

…Afiyet Olsun…

0 yorum :

Yorum Gönder