Labels

15 Şubat 2015 Pazar

Yeni ‘Casual Smart’ Kuralları



Ne çok formal ne de çok sportif… Smart casual hayat kurtaran bir tarz. İş yerine de olur, akşam yemeğine de, partiye de, hafta sonuna da… Sadece spor salonuna ya da düğün davetine olmaz. O kadar kolay yani Ayrıca nereye ne giyeceğinizi tutturamama ihtimalinizi de ortadan kaldırıyor. Her yola gelen stil diyebiliriz kısaca. Tam kıvamında.

Fakat smart casual’ın ince bir çizgisi var ki ne sadece ‘smart’ ne de sadece ‘casual’ olacak. İş sadece bir jean bir t-shirt bir de blazer değil. Bu noktanın dışında bir de artık ‘yeni’ kurallar da çıktı. Siz yine istediğiniz ve kendinizi iyi hissettiğiniz şekilde giyinin ama bu maddeler de bir yerde bulunsun

1. Ceket

Smart Casual’ın vageçilmez ceketi blazer’lardır aslında falat artık biraz daha değişik ceketler denemenin zamanı geldi. Yine blazer ya da blazer tipi ceket giyebilirsiniz; sadece kumaş seçiminizde daha trendy ve mensime yönelik olabilirsiniz.

Şık ama çok resmi değil, rahat ama çok sportif değil. √

Önerimiz: Denham Tailor Sp Ceket, Shopigo

2. Pantolon

Chino ya da kanvas pantolonlar ve jean’ler bu stilin alt parçaları. Eğer seçiminiz jean ise kural: koyu renk ve yırtıklı yamalı olmayan jean’ler.

Önerimiz: Slim Fit Denim Pantolon, Fabrika



3. Gömlek

Çok resmi olmakla çok spor olmak arasındaki gömlekle çizeceksiniz seçiminiz oxford gömlekler olsun.

Önerimiz: Beyaz Oxford Gömlek, H.E by Mango



4. Ayakkabı

Ayakkabı bir kıyafetin ne kadar resmi ya da ne kadar spor olduğunu belirlemede en önemli kriter. Sanıyoruz yuvarlak burunlu bir bot işinzi görecektir.

Önerimiz: Lumberjack Bot, Zizigo ve Yeşil Kundura Bot, 


5. Son dokunuşlar

Bu madde aslında her stil ve her gün için geçerli. Ayakkabılarınızın temiz, gömleğinizin ütülü ve uygun kemerin de takılı olduğundan emin olun.

0 yorum :

Yorum Gönder