Labels

19 Şubat 2015 Perşembe

Düdüklü Tencerede Kuzu Tandır




Kuzu tandır deyince biliyorum hepinizin gözü korktu ama bu yemeği dışarıda yeseniz size oldukça pahalıya gelir.Evde yapmak ise hem ekonomik hem de pratik hele düdüklünüz varsa işiniz oldukça kolay.Vereceğim tarif beş kişilik bir aile için ideal bir ölçü.Lezzetli bir tandır yemenin keyfine varmak isterseniz tarifimi deneyebilirsiniz.

Malzemeler
1 kuzu kol
Kimyon
Karabiber
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı
Kuzu etini iki parçaya bölüyoruz.
Tenceremizin içine yerleştirip her tarafını döndürerek güzelce kızartıp mühürlüyoruz.
Düdüklümüzün kapağını kapatıp çok kısık ateşte 2 saat pişmeye bırakıyoruz(Düdüklünüz yeni tip düdüklülerdense süreyi 30 dakika daha kısaltabilirsiniz.)
Süre sonunda düdüklünüzü açıp kontrol ediniz.Eti tuttuğunuz zaman kemiklerinden ayırınız
Tencerenin kapağını açtığımızda etin suyu çoksa tencerenin üzerine normal bir kapak kapatıp yine et suyunu çekinceye kadar pişiriniz.
Suyunu çektikten sonra eti kemiklerinden ayırınız.
İçine iki kaşık tereyağımızı koyun.(etiniz yağlıysa yağ koymayabilirsiniz)
Lime lime olmuş etlerimizi karıştırarak yağ eriyinceye kadar ocakta tutuyoruz.İçine karabiber,kimyon ve tuzumuzu atıp şöyle bir karıştırıp ocağımızı kapatınız
Sıcak olarak pilavla servis yapınız.

0 yorum :

Yorum Gönder